Hemlik miljö ska ge familjen en trygg start

SMÅSKALIG SYN. I en tid då vart fjärde barn i Sverige föds med kejsarsnitt försöker Södra BB i Stockholm fokusera på det friska och normala med att föda barn. För att ge föräldrarna trygghet sker allt kring nedkomsten, från mödravård till eftervård, inom klinikens väggar.

Paula Asarnoj
Publicerad
Annons

Att närvaro och trygghet spelar roll när man föder barn är ett faktum som många har upplevt och forskningen bekräftar. Södra BB är en alternativ förlossningsklinik inom Södersjukhuset där man satsar på långsiktiga och personliga relationer med de blivande föräldrarna och i en miljö som känns så hemlik som möjligt. Småskalighet, kontinuitet och egen kraft är nyckelord. Bättre upplevelse, mindre behov av smärtlindring och färre komplikationer är en del av det positiva resultatet, enligt klinikens egen statistik.

I ett rum på Södra BB ligger Maya och gör sina första trevande försök att ta bröstet. Hon har inte så mycket erfarenhet ännu, hon föddes för en dryg timme sedan. Stämningen är lugn och föräldrarna Ivan Blanco och Anna Magdesjö ser ut att må bra trots att de inte sovit många timmar det ­senaste dygnet. Ivan sätter på en skiva med reggaemusik på cd-spelaren, värmeljusen är den enda ljuskällan i rummet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons