ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Våra kära gamla teknikprylar

Utvecklingen i teknikvärlden går snabbt och kyrkogårdarna för omoderna teknikprylar växer sig allt större. Man hinner knappt bekanta sig med en pryl innan det är dags att uppgradera. Men ibland kan det vara svårt att släppa taget. Repiga cd-skivor står och samlar damm år efter år, oskiljaktiga från sina nostalgiska ägare. Känner du igen dig?

Adam Erlandsson
Publicerad
Annons

De senaste åren har många saker hamnat på teknikprylarnas kyrkogård. En del har krävt stora omställningar i såväl branschled som i våra hem. Många var vi som samlade på vhs-film, som spelade in hela serier på de otympliga magnetbanden. I dag lär de allra flesta antingen vara förpassade till soptippen eller källaren och att ens försöka köpa en ny vhs-spelare är i dag inte det lättaste.

Med streamingtjänsternas allt snabbare intåg och Bluray-formatets framsteg lär dvd-skivan stå näst på tur. Detta är bara ett exempel i mängden. Faktum är att det inte spelar någon störr roll vilken bransch eller vilken typ av pryl man tittar på, vart man än vänder sig så finns där något nytt som konkurrerat ut det gamla.

Laddar…
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons