Jämtin vill prata om jobben

Socialdemokraterna har kopplat ett starkt grepp om LO-väljarna. Men Moderaterna har fortfarande ett försprång i tjänstemannagrupper. Partisekreteraren Carin Jämtins strategi är att mer jobbpolitik ska leda till att Socialdemokraterna kommer i kapp även bland de väljarna.

Lena Hennel
Publicerad
Annons

Socialdemokraterna ser under Stefan Löfvens ledning ut att skörda framgångar i väljarkåren, med en historiskt stor uppgång i opinionen sedan han valdes. Men sympatierna kommer än så länge huvudsakligen från traditionella S-väljare. Drygt 50 procent av de tillfrågade LO-medlemmarna säger att de skulle rösta på Socialdemokraterna om det vore val i dag. Bara 16 procent skulle gå till Moderaterna. Bland TCO- och Saco-medlemmar har Moderaterna fortfarande ett övertag. Detsamma gäller i den tunga åldersgruppen av arbetsföra (30-49 år). I den får M 36 procent mot S 30 procent.

Carin Jämtin, Socialdemokraternas partisekreterare, säger sig vara medveten om att hennes parti på bred front måste nå fler väljargrupper för att säkra ett opinionsövertag.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons