ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Sverige bland världens främsta turistländer

Sverige halkar visserligen ned från femte till nionde plats i världen som konkurrenskraftigt turistland. Men i en jämförelse bland 140 länder är Sverige med på topp-tio listan. Det framgår av en ranking som World Economic Forum låtit göra.

Katarina Hugo
Publicerad
Annons

I rapporten ”Travel & Tourism Report 2013” från World Economic Forum har 140 länders konkurrenskraft, affärsklimat och bäst potential för utveckling av turism jämförts. Sverige rankas fortfarande som världsetta inom satsningar på hållbar utveckling, men har tappat placeringar inom andra områden. Det som drar ned resultatet för Sverige på världsrankningen är området samhällets prioriteringar av rese- och turistnäringen. Har tappar Sverige från 60:e till 74:e plats.

– Medan andra länder väljer att prioritera upp turismsatsningar i den globala recessionen, har Sverige backat. Vi är fortfarande världsledande inom strategiskt viktiga områden, men det här måste bli en ögonöppnare för det offentliga att se över sina prioriteringar och insatser för att stötta turistnäringens vidare utveckling, säger Jan Lundin, VD, Rese- och Turistnäringen i Sverige i en kommentar.

Laddar…