Anmäld Farrokhzad anmäler själv Sommar i P1

Själv anmäld 17 gånger anmäler Athena Farrokhzad ett sommarprat av Anna von Bayern för att få det prövat om hennes retorik ”som förordar strukturellt våld strider mot sändningstillståndet”.

Henrik Sahl Johansson
Publicerad
Annons

Athena Farrokhzads poetiska och politiska sommarprat väckte starka reaktioner när det sändes den 21 juli. Redan samma vecka anmäldes programmet 17 gånger till Granskningsnämnden - bara Cecilia Uddéns sommarprat från 2011 har fått fler anmälningar - och den moderate riksdagspolitikern Gunnar Axén gav kritiken ett ansikte när han kastade ut sin tv som en protest mot public service. 

I en text i Aftonbladet skriver Athena Farrokhzad nu att hon i sin tur kommer att anmäla den tyska journalisten Anna von Bayerns sommarprat, som sändes häromveckan. ”Hon hetsade mot skatt, förordade ett samhälle med ojämlik inkomstfördelning, ifrågasatte aborträtten och pratade om invandring som ett problem”, skriver Farrokhzad tillsammans med Ylva och Maja Karlsson. De skriver vidare att de valt att anmäla von Bayerns program för att ”få det prövat huruvida denna retorik, som förordar strukturellt våld, strider mot sändningstillståndet.”

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons