ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Livvakt på burk behöver ingen licens

Therese Albrechtson ser inte ut som någon bodyguard direkt - en ganska liten, späd, ung göteborgska. Så är hon inte heller någon riktig livvakt. Det är hennes firma som heter så, Bodyguard. Och den produkt som hon just har börjat sälja har samma namn.

Leif Aspelin
Publicerad

Therese Albrechtson och hennes medhjälpare åker nu landet runt och försöker intressera olika butiker och varuhus att saluföra en ny spännande uppfinning - en självförsvarsspray i en behändig tub.
Det är en självförsvarsprodukt som Therese Albrechtson rekommenderar varje kvinna att ha i handväskan. Och inte bara kvinnor - äldre människor som känner sig otrygga på gator och torg kan också sätta sin lit till den.
Sprayflaskan, stor som en pepparburk, förblindar angriparen i ungefär en kvart.
Dessutom innehåller den en gräll rödrosa färg.

- Färgen sitter kvar i en vecka, garanterar Therese Albrechtson.
Det fick bland annat en man som anföll en ung flicka i Stockholm för en tid sedan bittert erfara. Den angripna flickan använde sprayen. Mannen flydde. En tid efteråt tyckte en expedit i en affär, dit angriparen sökt sig, att han hade en underlig röd färg i ansiktet.
Det var definitivt inte hälsans friska röda färg han bar på sin ena kind. Expediten ringde polisen. Och mannen, en känd våldtäktsman, åkte
fast.

Laddar…