Regeringsduglighet ska vinna valet för M

Regeringsdugligheten bör toppa listan över de frågor Moderaterna går till val med inför extravalet i mars. Det anser en klar majoritet av Moderaternas förbundsordförande som SvD talat med. Men åsikterna går isär om hur partiet ska förhålla sig till SD.

Frida Sundkvist, Mattias Mächs
Publicerad
Annons

Insatserna är höga när Sverige nu träder in i en ny valrörelse efter Stefan Löfvens överraskande besked om nyval. Efter den politiska turbulens som uppstod då Sverigedemokraterna valde att fälla regeringens budget gäller det för partierna att ladda om inför en ny, intensiv valrörelse – och identifiera de nyckelfrågor som kan bli valvinnare. SvD:s rundringning visar att frågan om regeringsdugligheten nu seglar upp som den mest prioriterade ute i M:s länsförbund. Totalt finns 24 länsförbund. Av de 16 förbundsordförande som SvD talat med svarar 11 att regeringsdugligheten är den enskilt viktigaste frågan att lyfta i valrörelsen.

– Det har nu med all önskvärd tydlighet visats att man måste vara regeringsduglig. Vi var i minoritet hela förra mandatperioden. Det klarade Löfven inte ens i några veckor, säger Ulf Berg, förbundsordförande för Moderaterna i Dalarna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons