Festen ville aldrig ta slut

Sverige hjärta Springsteen = sant. Kärlekshistorien mellan Springsteen och hans fans fick ny näring under fredagskvällens spelning på ett Ullevi fyllt till bristningsgränsen.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Man får hoppas att de som lyckats köpa giltiga biljetter till fredagens Springsteen-spelning - och det var många med tanke på att arenan var fullsatt - hade på sig sina skönaste skor. Ullevi förvandlades nämligen till ett nästan fyra timmar långt rock-kalas. Springsteen har under veckan laddat upp med gymbesök, middag hos krögarkompisen Leif Mannerström och som besökare på punkfestivalen West Coast Riot. En del av den energin tog han med sig till Ullevi, från inledande ”Tjeeena Jotteborg” och första låten ”The promised land” till avslutande ”Twist and shout”.

Enligt Live Nation bjöd kvällens spelning på publikrekord för Ullevi: den slutliga publiksiffran landade på 66 018 personer. Och den månghövdade publikens energi var det heller inget fel på. Springsteen hetsade fram arenajubel som måste ha hörts ända till Småland, medan han lotsade fansen på ett sommarvarmt Ullevi mellan högt och lågt, mellan poppiga önskelåten ”Girls in their summer clothes” via tung-gungiga ”Murder incorporated” och frustrerade ”Wrecking ball”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons