Recension

Justin Bieber - never say neverEn lektion i Justin Bieberiana

”Onekligen en naturbegåvning med en sällsynt självsäkerhet”, skriver Karoline Eriksson som sett dokumentären om  fenomenet Justin Bieber.
”Onekligen en naturbegåvning med en sällsynt självsäkerhet”, skriver Karoline Eriksson som sett dokumentären om fenomenet Justin Bieber. Foto: PARAMOUNT PICTURES
Publicerad
Annons

”Han är en musikens Macauley Culkin” säger producenten L A Reid om Justin Bieber, född 1994, och man hoppas att han inte menar det som en olycksbådande profetia utan som en omskrivning av ”enormt framgångsrik barnstjärna”. Det har gått snabbt för 17-åringen från Ontario i Kanada att gå från gatusjungande barn till Youtube-fenomen till superkänd r&b-stjärna som ”säljer ut Madison Square Garden på 22 minuter” och har Boys II Men som bakgrundskör. ”Ibland gnäller han över att han vill ha ett normalt liv. Jag säger ”du har valt bort normalt!”, säger någon annan i JB-teamet.

Det är många som har något att säga om Justin Bieber medan bebisbilder och skojiga hemmafilmer där han spelar på barn-trumset och spexar på knatte-baseballmatcher flimrar förbi. Mamma, pappa, mormor, morfar, managern, kompisarna, de väldigt många fansen, de äldre kollegerna, sångpedagogen. Efter ett tag blir det lite besvärande, att Justin Bieber själv knappt säger någonting. Först efter drygt 20 minuter förevisar han fnissande morfars uppstoppade rävar och förklarar att han råkade bryta benet på en av dem en gång.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons