Minister hos balanscoach

Ju högre tryck på jobbet, desto längre stoppsträcka behöver vi för att landa under ledigheten. Att koppla av är för många en långt större utmaning än de man möter i ett ansvarstyngt arbetsliv. SvD lät integrationsminister Erik Ullenhag träffa Cecilia Kärvergård, stresskonsulten som kallar sig Livsstilsdesigner för att prata avslappningsstrategi inför semestern.

Publicerad
Annons

Tid, kalender och närvaro är tre områden som är i ständigt fokus för Erik Ullenhag just nu. Som relativt nytillsatt minister håller han fortfarande på att vänja sig vid att tiden till stor del ägs av andra och att kalendern både kan vara en möjliggörare och ett hot, det gäller att bemästra den. Vad gäller närvaro så är det ett mantra både i jobbet och privat. Att vara här och nu med full uppmärksamhet på den, de och det han har framför sig, just för stunden.

– Inför varje nytt möte, varje uppgift under dagen försöker jag ställa mig frågan ”varför?”. Varför träffar jag de här människorna? Varför håller jag det här anförandet? Vilka har jag framför mig, varifrån kommer de, hur färgar deras erfarenheter livssyn och åsikter? När jag gör det så landar jag i nuet och både mår och levererar bättre.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons