Stor europeisk grupptalan mot VW växer

Volkswagens koncernchef Matthias Müller kan få mer problem när allt fler europeiska VW-ägare går samman för att stämma bolaget. Arkivbild
Volkswagens koncernchef Matthias Müller kan få mer problem när allt fler europeiska VW-ägare går samman för att stämma bolaget. Arkivbild Foto: Marijan Murat/AP/TT

Upp emot en kvarts miljon holländska och brittiska ägare till dieselbilar från VW-koncernen har gått samman i en grupptalan för att få kompensation för utsläppsfusket. Målet är att bilägare från alla europeiska länder ska delta i stämningen, men svenska Motormännen råder sina medlemmar att i första hand gå vägen via Konsumentombudsmannen.

TT
Publicerad
Annons

Det är den holländska organisationen Stichting Volkswagen Car Claim med 180 000 anslutna bilägare som gått samman med den brittiska juristfirman Harcus Sinclair som företräder drygt 40 000 ägare till dieselbilar från VW-koncernen. Båda uppmanar drabbade ägare i samtliga europeiska länder att ansluta sig och målet är att få en grupptalan prövad i domstol under 2019.

– Vi är överlyckliga över att gå samman med Harcus Sinclair som gjort ett utmärkt jobb med att skapa möjligheter för bilägare att kräva ersättning från VW i domstol, säger Guido van Woerkom från Stichting Volkswagen Car Claim till Autonews.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons