ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Globala utmaningarna är de största affärsidéerna”

Intresset för socialt entreprenörskap har ökat kraftigt i Sverige. Allt fler personer som drivs av ett socialt engagemang satsar på att hitta affärsmässiga vägar för att lösa globala utmaningar.

– Jag tror att de här globala utmaningarna egentligen är de största affärsidéerna också, säger Berit Behring, vd på Danske Bank.

SvD Näringsliv
Publicerad
Efter reklamen visas:
Ny plattform för entreprenörer

Trenden med socialt entreprenörskap har vuxit sig starkare i Sverige på senare år. Det handlar om företag som startas av personer och organisationer som främst drivs av att förändra samhället mer än att hitta ekonomisk lönsamhet. Men det ena behöver inte nödvändigtvis utesluta det andra:

– Vi är ju många som idag är beredda att betala extra för att äta ekologisk mat, inte bara att det smakar bättre utan för att det känns bättre, säger Berit Behring på Danske Bank, som nu lanserar en plattform för att stötta sociala entreprenörer:

– Om vi kan hjälpa de här entreprenörerna att skapa en långsiktig hållbarhet så att de kan fortsätta arbeta med det de brinner för, då kommer det också oss andra i samhållet till godo, säger hon.

Berit Behring, vd på Danske Bank. Foto: SvD