Mitt liv som vegetarian: ”Föredrar blodig biff”

SvD:s Mikael Törnwall provar på livet som vegetarian | Okej, jag föredrar en blodig biff framför blomkål. Förutom en period när jag var ung och pluggade filosofi har jag varit storkonsument av kött.

Så det var med viss fasa jag antog utmaningen att avstå från kött en månad för klimatets skull.

Mikael Törnwall
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Många blir vegetarianer för att de inte tycker om smaken av kött eller för att de mår bättre. Det biter inte på mig. Hälsotestet som jag gjorde innan månaden visade att jag redan hade riktigt bra värden.

Men jag kan förstå de etiska argumenten, speciellt när man ser hur djur behandlas i modern matproduktion. Och miljöargumenten är svåra att blunda för. Lite beroende på vem man frågar så står köttproduktion för mellan 10 och 15 procent av alla växthusgaser.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons