Hope Hicks – den Trump lyssnar på

Vita husets kommunikationschef Hope Hicks vid en bankett i Japan nyligen. Hicks, som vanligtvis håller mycket låg profil, fick då stor uppmärksamhet för att hon bar smoking.
Vita husets kommunikationschef Hope Hicks vid en bankett i Japan nyligen. Hicks, som vanligtvis håller mycket låg profil, fick då stor uppmärksamhet för att hon bar smoking. Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Hon har presidentens öra – och Donald Trump verkar lita fullkomligt på henne. Men Vita husets kommunikationschef, den 29-åriga tidigare pr-agenten och fotomodellen Hope Hicks, är ingen typisk "spin-doktor".

TT
Publicerad
Annons

Hon har aldrig hållit en presskonferens och hon uttalar sig i princip aldrig i artiklar eller tv-program. Men Hope Hicks har ändå lyckats få ett av de mest åtråvärda jobb som finns i Washington DC. Sedan i september är hon Vita husets kommunikationschef, en post som under en kort tid i somras innehades av den tidigare finansmannen Anthony Scaramucci – som kickades efter grova uttalanden om personer i Trumps stab.

Hope Hicks däremot har jobbat för familjen Trump i närmare fem år. Med en bakgrund som Ralph Lauren-modell, lacrossespelare och pr-agent handplockades hon till familjeorganisationen av Trumps dotter Ivanka Trump. Först jobbade Hicks med Ivanka Trumps modesatsningar, sedan fick Donald Trump upp ögonen för henne.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons