New York Times: Åk till Skåne

Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås utanför Tomelilla har blivit världsberömd. Daniel tittar efter användbara växter i vägkanten bakom restaurangen.
Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås utanför Tomelilla har blivit världsberömd. Daniel tittar efter användbara växter i vägkanten bakom restaurangen. Foto: David Magnusson

Ingenting går upp mot gamla Skåne! I alla fall inte om man ska tro New York Times som rankar landskapet som den nionde bästa destinationen att åka till 2016. Här är tio i topp på deras lista.

Publicerad
Annons

Vill du uppleva det riktiga Kuba är det hit du ska. Cirka tre timmars körtid från Havanna hittar du Viñales, där tiden om möjligt stått ännu mer still än på resten av ön. Med sina vackra tobaksfält och pastellfärgade hus, är dalen med på Unescos världsarvslista. I byn finns också en botanisk trädgård, känd för sina vackra orkidéer, som drivits av en familj i generationer.
Det sägs att Viñales var Fidel Castros favoritställe på Kuba, och han har låtit uppföra en stor målning, "Mural de la Prehistoria" föreställande evolutionen på ett berg i den vackra dalen.

Maten, och det vackra landskapet, är det som gör att Skåne plockar en så hög plats på listan.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons