”Ekologisk odling – vägen till svält”

Ökad ekologisk odling försämrar allvarligt livsmedelsförsörjningen, både i Sverige och globalt, skriver författarna.
Ökad ekologisk odling försämrar allvarligt livsmedelsförsörjningen, både i Sverige och globalt, skriver författarna. Foto: Lars Pehrson

Föreställningar om att ekologisk odling är klimatsmart och ger bättre livsmedel är felaktiga. Hundra procent ekologisk odling skulle vara en katastrof för framtida livsmedelsförsörjning och innebär större belastning på miljön till en hög kostnad, skriver fyra forskare med anknytning till SLU.

Publicerad
Annons

Många tror i dag att ekologisk odling är bra för miljön och att det också ger säkra och nyttiga livsmedel. Försäljningen ökade med 30 procent under första halvåret 2014 (DN 4/11) och staten stöder ekoodling med mångmiljonbelopp.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons