Statsvetarprofessor varnar för ”varböld”

Statsvetarna är kritiska mot hur den socialdemokratiska partiledningen och medierna hanterat debatten kring Omar Mustafas plats i partistyrelsen. Frågan väntas snart blåsa bort utan att påverka de flesta väljare så mycket. Men bland muslimer i Sverige kan den i värsta fall leda till att de känner sig ännu mer utanför det politiska livet och Ulf Bjereld talar om risk för en ”varböld mellan muslimer och socialdemokrater”.

Tomas Augustsson
Publicerad
Annons

Den socialdemokratiska partiledningen har varit valhänt och alltför avvaktande när de försökt hantera all uppståndelse kring att Omar Mustafa valdes in i den socialdemokratiska partistyrelsen, menar statsvetare. Uppståndelsen ledde till att Omar Mustafa på lördagkvällen bestämde sig för att lämna sitt uppdrag efter en vecka på posten.

– Det är få i ansvarig ställning inom socialdemokraterna som trätt fram och tagit ställning under processens gång. De har hanterat det lite fyrkantigt och inte varit situationen vuxna. Det är rätt beklagansvärt, säger Jonas Hinnfors, professor i statskunskap vid Göteborgs universitet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons