Reykjaviks fiskekvarter
Fishpacking district är det skämtsamma namnet på Reykjaviks snabbast växande stadsdel. Här finns stans absolut bästa bar, fina fiskrestauranger och intressanta designbutiker. Många av ställena har öppnat det senaste året – och fler är på gång.
En fräsch fish’n’chips-restaurang är en självmotsägelse, men med en panering av dinkel- och kornmjöl, ugnsrostad potatis och smaksatt ”skyronnaise” (baserad på den lätta inhemska färskosten skyr) trotsar denna okomplicerade fiskkrog fördomarna. Öppnade 2006 och hör därmed till gamlingarna i kvarteret.
Adress: Tryggvagata 8.
Är med ett år på nacken redan en institution. Mixologerna bakom disken på Reykjaviks bästa bar har satt samman en genomarbetad cocktailmeny som ger utrymme att glänsa. För en Barrel aged smoked martinez langas både gasolbrännare och glaskupor fram. Ligger på bottenplanet av Icelandair Hotel Reykjavik Marina med utsikt över slipen, där fartyg dras upp för reparation.
Adress: Mýrargata 2.