Hög avgift sänker värdet på bostadsrätten

Höga avgiftsnivåer slår direkt mot bostadsrättens värde. Det menar nya sajten allabrf.se. Sajten listar nyckeltal för tusentals bostadsrättsföreningar landet runt.

– Årsavgiften är viktig för värderingen av en bostadsrätt, säger Hampus Dahlstedt, medgrundare till den nya bostadsrättssajten.

Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Det är mycket att hålla i huvudet om man ska göra en bra bostadsrättsaffär. Dit hör även avgiftsnivån. För köparen kan det vara utmärkt om avgiftsnivån är så pass hög att den i en snar framtid sänks, eller i varje fall inte kommer att höjas på länge. Som grädde på moset kan bostadsrätter med höga avgifter ofta köpas lite billigare – ett samband som inte alltid är helt rationellt.

– Vi har fastställt ett statistiskt säkert samband mellan avgiftsnivå och slutpriser. Det vill säga föreningar med låg avgift har också högre slutpriser och tvärt om. Detta tyder på att årsavgiften är en av de viktigaste faktorerna för värderingen av en bostadsrätt, säger Hampus Dahlstedt, medgrundare till den nya sajten allabrf.se som nu också listar exempel på hur höga avgifterna faktiskt kan vara i vissa föreningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons