Svartsjuk ex-man döms till 7,5 års fängelse

Fängelse i sju år och sex månader samt utvisning blev påföljden för den 21-åring som tillsammans med tre kumpaner överföll en man i Malmö i juni förra året. Arkivfoto: Johan Nilsson
Fängelse i sju år och sex månader samt utvisning blev påföljden för den 21-åring som tillsammans med tre kumpaner överföll en man i Malmö i juni förra året. Arkivfoto: Johan Nilsson Foto: Johan Nilsson/TT

Malmöbon var orolig för att en kvinnlig bekant hamnat i knipa. Men när han sökte upp henne blev han utsatt för mordförsök och misshandel av fyra män, däribland kvinnans ex-man. Nu döms kvartetten till fängelsestraff.

Jan Samuelsson/TT
Publicerad
Annons

Malmöbon kontaktades av en kvinna han tidigare haft en relation med och som ville träffas igen, men han blev misstänksam eftersom hon betedde sig så konstigt. Han avböjde därför inviterna att komma hem till kvinnan, men ändrade sig då han började misstänka att hon hade problem med sin exman som han också är bekant med. Han åkte till kvinnans adress och där blev han överfallen av exmannen och hans tre kumpaner. Malmöbon höggs med kniv och blev dessutom både slagen och sparkad innan gärningsmännen gav sig av. Motivet till överfallet ska ha varit att exmannen var svartsjuk på Malmöbon.

Malmö tingsrätt dömer exmannen, en 21-åring, för mordförsök och till fängelse i sju år och sex månader samt utvisning. Hans medhjälpare döms för grov misshandel och två av dem får två års fängelse vardera och den fjärde får fängelse i 1 år och 10 månader. Rätten ogillade åklagarens yrkande om utvisning av två av medhjälparna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons