Annons

Alice: "Mitt jobb bidrar till demokrati"

På Schibsted Marketing Services samlas Sveriges bästa säljare. Tack vare dem kan mediehuset skapa journalistik i toppklass – och i förlängningen bidra till demokratin.
Vill du bli en i gänget? Då gör du klokt i att läsa vidare.

På plan åtta i Kungsbrohuset i Stockholm finns hela Schibsteds annonsavdelning samlad. Schibsted Marketing Services är ett centralt bolag inom Schibsted Sverige där hela annonsaffären för Schibstedbolagen ingår: Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Omni, Blocket, BytBil, Tv.nu, Klart, Godare och Vinguiden. Nu söker Schibsted flera Client Managers till sina olika branschteam.

Schibsteds säljkår består av sex olika branschteam. Ett av dessa är Real Estate and Interior, där Alice Liljegren jobbar som Client Manager sedan två år tillbaka.

– Jag är själv en storkonsument av både Omni och SvD så jag känner mig stolt över att representera de här bolagen dagligen. Att mitt jobb hjälper till att finansiera journalistiken och i förlängningen bidra till en stark demokrati betyder mycket för mig och är ett högre mål som driver mig framåt, säger Alice Liljegren.

Streetsmart och allround

På säljgolvet samlas Sveriges bästa säljare – alla med olika bakgrund och erfarenhet.

Alice Liljegren jobbade tidigare med omvärldsbevakning och medieanalys vilket hon dagligen har nytta av eftersom hon snabbt kan få en förståelse för olika bolag och deras affärer.

– Mitt jobb handlar om att träffa många olika människor och bygga relationer och jag njuter dagligen av att få jobba med mina kunder som är några av Sveriges största aktörer inom inredning och fastighetsförvaltning. Jag trivs med känslan av att heller aldrig veta vad för nya lärdomar man drar från sina olika kundkontakter, säger hon.

Att vara nyfiken på både människor och bolag tror Alice Liljegren är nyckeln till att kunna hantera sina arbetsuppgifter.

– Som streetsmart och allround kommer du klara det här jobbet galant. Men det är viktigt att veta att det också är ett högt tempo och så är det bra om man lätt kan anpassa sig till olika typer av människor och områden.

På vilket sätt skiljer sig Schibsteds säljorganisation från andra säljorganisationer?

– När jag träffar människor märker jag att våra produkter fyller en viktig funktion för kunderna. Schibsted har en oerhört stark position på annonsmarknaden med mycket kompetens i huset. Med vår räckvidd och bolagsportfölj ställer sig inte kunder frågan om de ska samarbeta med oss – de frågar sig hur ett samarbete kan se ut.