”Jag älskar att hånkolla på saker”

Dilan Apak.
Dilan Apak. Foto: Stefan Jerrevång/ TT

Dilan Apak har som mål att läsa ut en odödlig klassiker och ser fram emot en ukrainsk film på Göteborgs filmfestival. I serien ”Min kulturhelg” berättar en aktuell person om kulturen som kommer att lysa upp den kommande helgen.

Ellinor Skagegård
Publicerad
Annons

På fredagen vaknar jag i Umeå. Jag är här för att spela in ”Go’kväll” som sänds i SVT på lördagen. Om jag hinner går jag till köpcentret Utopia på dagen. På torget utanför finns den där väldigt speciella metoo-statyn som ju har fått både ris och ros. Men framför allt ser jag jättemycket fram emot att åka nattåg tillbaka till Malmö. Jag har bara åkt nattåg en gång tidigare, i vanlig dödlig människa-klass, men nu ska jag åka i egen vagn. Journalisten Niklas Orrenius har skrivit så himla romantiskt om nattåget till Malmö och jag vill uppleva det han har upplevt.

Något jag gillar med att åka tåg är att man i lugn och ro kan ta in mycket kultur, så jag brukar spara grejer som tar lång tid till tåget. Jag har en ny fantasyskrivarkompis som har gett mig en massa roliga tips, bland annat ”Arcane”, en animerad serie på Netflix som jag laddar inför att titta på. Jag bor i ett kollektiv i Malmö så när jag är hemma tittar jag alltid med andra, men den här vill jag ”bingea” själv.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons