”EU kan och bör ta emot flyktingarna”

På torsdagen fördes migranter som vistats ute i skogen till en lagerlokal vid polsk-belaruriska gränsen när Grodno i Belarus.
På torsdagen fördes migranter som vistats ute i skogen till en lagerlokal vid polsk-belaruriska gränsen när Grodno i Belarus. Foto: Leonid Shcheglov/AP

Ett par tusen människor har fastnat vid gränsen mellan Polen och Belarus. EU har inte bara skyldighet utan också god kapacitet att ta om hand dessa människor, skriver Alice Bah Kuhnke (MP).

Publicerad
Annons

Småbarn i färgglada overaller lyser upp bland vuxna insvepta i mörka filtar och regnjackor. Det är kallt, blött och lerigt. Det är soldater, rakbladsvass taggtråd, improviserade läger­platser och eldar som inte alls räcker till för att hålla värmen. Detta har varit verkligheten för de människor på flykt som fastnat vid den polsk-belarusiska gränsen i veckor. Efter uppgifter om att 13 personer dött i kylan, varav den yngsta en ettårig pojke, tömde belarusiska styrkor området på torsdags­kvällen och bussade människorna som suttit fast vid gränsen till en lager­lokal i närheten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons