”Svarar de inte blir jag rädd att de inte lever”

Kraftiga strider mellan ryska och ukrainska soldater fortsätter. Under måndagen hölls en demonstration i Stockholm mot den ryska invasionen av Ukraina.
Kraftiga strider mellan ryska och ukrainska soldater fortsätter. Under måndagen hölls en demonstration i Stockholm mot den ryska invasionen av Ukraina. Foto: Stina Stjernkvist

Under måndagen hölls en demonstration i Stockholm mot den ryska invasionen av Ukraina. Många av demonstranterna har anhöriga där.

–Jag ringer de varje dag men när de inte svarar blir jag rädd för att de kanske inte lever längre, säger Liudmyla Korshu.

Nahritha Al-Khameesi
Publicerad
Annons

”Fuck Putin” står det på en skylt, blåa och gula ballonger och den ukrainska flaggan. De senaste dagarna har demonstrationer mot Rysslands invasion av Ukraina pågått på flera platser i Sverige. Hundratals människor samlades under måndagen på Norrmalmstorg i Stockholm för att protestera mot kriget.

– Vi trodde inte att det skulle bli ett krig. Ryssland har hotat Ukraina i flera år men vi trodde inte att de skulle attackera nu, säger Liudmyla Korshun.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons