Kritiserad psykiatriker ofta anmäld

Psykiatrikern Ola Gefvert, som fått hård kritik efter den uppmärksammade dokumentären om våldtagna ”Nora”, och de bolag han driver toppar statistiken över anmälningar till patientnämnden i Uppsala län. Redan för ett år sedan larmade Enköpings kommun om personal som flörtar med patienter och kränkande kommentarer från läkare.

Publicerad
SVEN-OLOF AHLGREN
Foto: SVEN-OLOF AHLGREN
Annons

Under 2011 och 2012 har ett tjugotal anmälningar kommit in till Patientnämnden i Uppsala län angående de vårdbolag som Ola Gefvert driver. Det handlar dels om öppenpsykiatrin i Enköping, dels om öppenpsykiatrin i norra Uppland med kommunerna Heby, Älvkarleby, Tierp och Östhammar.

En återkommande synpunkt är dåligt bemötande, visar den sammanställning som patientnämnden tagit fram. Ett exempel är en kvinna i 30-årsåldern, som vittnar om hur hon blev utskälld av Ola Gefvert när hon på grund av panikångest och magsjuka inte kunde komma på ett läkarbesök. En annan patient, en kvinna i 25-årsåldern, berättar att läkaren hos Närpsykiatrin Enköping är otrevlig och nekar till behandling för en borderlinediagnos.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons