Abu Dhabi vill locka svenska investerare

Den arabiska våren har tryckt ned regionens aktiekurser. Om ordningen återställs kan goda investeringsmöjligheter uppstå. Det tror i alla fall Abu Dhabis statliga investeringsfond, som nu marknadsför regionen i Sverige.

Publicerad
En turistbåt passerar huvudkontoret för Abu Dhabis investeringsfond (tredje byggnaden från höger). Företrädare  för fonden besöker i dagarna Sverige för att marknadsföra regionen.

En turistbåt passerar huvudkontoret för Abu Dhabis investeringsfond (tredje byggnaden från höger). Företrädare för fonden besöker i dagarna Sverige för att marknadsföra regionen.

Foto: KAMRAN JEBREILI/AP
Annons

– För några år sedan hade marknaden sprungit förbi sig själv. I dag är det tvärtom. Tillgångspriserna är låga, och på ett fundamentalt plan är bolagen mycket starkare än vad marknadspriserna visar, säger David Sanders, investeringschef på Invest AD, en del av Abu Dhabis statliga investeringsfond.

Den arabiska våren har spelat en avgörande roll, menar Sanders, och pekar på hur oroligheterna i regionen delvis stängt vissa marknader helt och hållet, men på ett generellt plan skrämt bort investerare, som därmed dragit sig ur börserna. Därav, hävdar han, de nedtryckta kurserna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons