Vårbynätverkets ledare döms till 18 år

Mordförsök mot fienden, synnerligen grova narkotika- och vapenbrott och kidnappningen där flera rapartister varit inblandade.

Nu har hovrätten kommit med sin dom om den omfattande och grova brottsligheten kring Vårbynätverket, med bas i södra Stockholm.

Erika Nekham/TT, Beatrice Nordensson/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

17 år och tio månaders fängelse blir straffet för den utpekade nätverksledaren, 33-årige Chihab Lamouri, då Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom i påföljdsfrågan. Han döms för en diger lista av grov brottslighet: mordförsök, synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott samt människorov, för att nämna några exempel. Åklagaren hade yrkat på livstid, men så långt går alltså inte hovrätten.

– Det vi konstaterar i domen är att det rör sig om grov organiserad brottslighet och det är mycket allvarliga brott. Men straffvärdet för den samlade brottsligheten för den här utpekade huvudmannen når inte riktigt upp till livstids fängelse, som är förbehållet de allra grövsta brotten, säger hovrättsrådet Henrik Matz, och fortsätter:

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons