Ingen tydlig favorit när Costa Rica går till val

Fabricio Alvarado är en av kandidaterna när det nu är dags för presidentval i Costa Rica. Här syns han på ett foto från valet 2018. Arkivbild.
Fabricio Alvarado är en av kandidaterna när det nu är dags för presidentval i Costa Rica. Här syns han på ett foto från valet 2018. Arkivbild. Foto: Arnulfo Franco

Missnöjet är utbrett i Costa Ricas väljarkår. Trots det ser ingen av de 25 kandidater som ställer upp i söndagens presidentval ut att samla tillräckligt stort stöd för att kunna utropa sig till vinnare.

TT
Publicerad
Annons

Deltagandet i valet, där även ledamöterna till landets nationalförsamling ska utses, befaras bli lågt till följd av att smittspridningen ligger på höga nivåer med omkring 6 000 fall per dag.

Bland kandidaterna märks bland andra Fabricio Alvarado, partiledare för det nya partiet Ny Republik, som förlorade valet för fyra år sen till till den sittande presidenten Carlos Alvarado. Även Nationella frigörelsepartiets ledare José María Figueres, som har en far som satt på presidenposten vid tre tillfällen, ställer upp.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons