Polisen bluffade om gripna klottrare

Polis och politiker hävdar att 16 klottrare greps på bar gärning i samband med Riksteaterns graffitikonvent Art of the streets i somras. Men SvD:s granskning av polisanmälningarna visar att uppgiften är fabricerad – max ett fall kan knytas till arrangemanget.

Uppdaterad
Publicerad
Elva gripanden på två dagar.  
Polisen och väktarbolaget CSG hade extra personal på Söder under gatukonstkonventet Art of the streets i augusti. Här är samtliga gripanden för klotter som gjordes under helgen.

Elva gripanden på två dagar. Polisen och väktarbolaget CSG hade extra personal på Söder under gatukonstkonventet Art of the streets i augusti. Här är samtliga gripanden för klotter som gjordes under helgen.

Foto: GRAFIK DAVID NYMAN (FAKTA: TOBIAS BRANDEL)
Annons

En högljudd graffitidebatt blossade upp i augusti i år när Riksteatern arrangerade gatukonstkonventet Art of the streets på Södra teatern med bland annat målning på en egen vägg. Både polis och väktarbolag gjorde speciella punktinsatser för att bevaka det kontroversiella arrangemanget.

Efteråt gick polisens klottergrupp ut med uppgiften att de gripit 16 personer som klottrat i närområdet i samband med konventet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons