Vimal Kovac är kungen på Stureplan

För nio år sedan grundade han Spy bar med ett startbelopp på 50 000 kronor och möbler från Myrorna. Nu är han största ägaren av nöjesimperiet Stureplansgruppen. - Jag är inte krögare. Jag är affärsman - ingen av våra gäster känner igen mig, säger Vimal Kovac.

Publicerad
Kändisar är mycket välkomna på Vimal Kovacs krogar kring Stureplan. Men han vill inte bi någon själv. Vad som inte är välkommet i hans lokaler är droger. Han är själv aktiv  föreningen Krogar mot knark.

Kändisar är mycket välkomna på Vimal Kovacs krogar kring Stureplan. Men han vill inte bi någon själv. Vad som inte är välkommet i hans lokaler är droger. Han är själv aktiv föreningen Krogar mot knark.

Annons

Vimal Kovac är trettioett år och äger sju tiondelar i Stureplansgruppens imperium, med Spy bar, Laroy, Sturecompagniet, Labbet och Köket.

– För framgång krävs en bra plattform. Ordning på pappren, inga svarta löner eller andra bubblor som spricker. Och låt saker ta tid, säger han.
I början av 1990-talet pluggade Vimal Kovac på KTH för att bli ingenjör men hoppade av för att driva Djurgårdsbrunns värdshus. I början kallade han det ett studieuppehåll men snart arrenderade han nuvarande Laroy och grundade Spy bar tillsammans med Michael Becker och Christer von Arnold.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons