Recension

| Hemma bästRomantiska känslor uteblir helt

Trip (Matthew McConaughey) vill inte flytta hemifrån.

Karoline Eriksson
Publicerad
Annons

Han har det helt enkelt fantastiskt hemma med nygräddade pannkakor varje morgon, och eftersom hans bästa kompisar också lyckats växa upp till stiliga, utåtriktade 30-nånting-åringar fastän de bor kvar hemma ser han ingen anledning att ändra på sakernas tillstånd.

Dessutom har han kommit
på den klockrena dumpningsmetoden att tillämpa när en flickvän börjar titta lite för kärvänligt på honom – han tar med henne hem till mamma och pappa och avslöjar vilken loser han är som saknar eget boende. Funkar varje gång.
Utom med Paula (Sarah Jessica Parker) vilket dock beror på att Trips föräldrar i hemlighet har anställt henne som lockbete/prostituerad light, för att få ut sonen ur huset. Naturligtvis blir det jättebesvärligt när äkta känslor börjar spira på båda håll, samtidigt som kompisarna klurar ut hur det ligger till.

Den amerikanska romantiska komedin har sett ljusare tider. Hemma bäst är ett försök att vända den trenden, det finns något pompöst över den, med försök till inslag av djupsinnig tragik (död, före detta fästmö i det förflutna!) och alla, speciellt Sarah Jessica Parker beter sig som om de agerade i någonting storslaget. Man har även lagt ner en del jobb på att få till jättecharmiga biroller (Zooey Deschanel).
Det är meningen att stora romantiska känslor ska drabba publiken, men mest sitter man och kollar klockan och väntar på att få veta hur det ska sluta, så att man kan få gå hem.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons