Vem föraktar vem, Göran Hägglund?

Göran Hägglund, jag läste din artikel: ”Sveriges radikala elit har blivit den nya överheten” (DN 17/9). Om du hade haft rätt, hade jag hållit med dig! Jag hade gjort det utifrån två egentligen självklara sanningar. Vi är alla vanliga människor. Det finns inga vanliga människor.

Publicerad
Annons

Om du hade haft rätt hade jag som den vänsterelitist du skulle betrakta mig som (om du visste vem jag är) gärna hållit med dig. Det vore liksom lagom oväntat om Hansson diggat Hägglund. Men din text blir tyvärr så trist förutsägbar att jag istället måste beklaga din vulgaritet. Det förakt som i alla tider funnits mellan människor som tror att de är olika måste med rätta skärskådas och motarbetas. Men är det motarbetar du gör? Eller förstärker du dem?

Du spär på idén att det finns vanliga människor, och därmed ovanliga. Du spär vidare på fördomen att de ovanliga föraktar de vanliga, vilket får de vanliga att i sin tur förakta de ovanliga. Det där spelet vi är så fullt upptagna med under skoltiden, men sen i vanliga fall oftast växer ifrån.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons