Windows räddning inte i mål än

Microsofts mobila operativsystem har gått kräftgång under en längre tid och tappat rejält med mark till konkurrenterna. Nysläppta Windows Phone 7 har det tuffa uppdraget att vända den trenden.

Adam Erlandsson
Publicerad
Annons

Man behöver inte tillbringa särskilt mycket tid med Windows Phone 7 för att förstå att Microsoft menar allvar. Windows Phone 7 är helt nytt, utvecklat från grunden och uppåt. Det påminner inte alls om sina föregångare – och det är utan tvekan bra.

Microsofts utvecklingsavdelning har heller inte sneglat särskilt mycket på konkurrenterna. Windows Phone 7 känns som något helt eget. Där konkurrenterna har flera hemskärmar med programikoner och widgets har Microsoft satsat på en enkel lista med färgglada fyrkantiga plattor mot svart bakgrund. Bakom plattorna finns hubbar, som Microsoft kallar dem. I People-hubben ryms inte bara kontaktlistan, utan även statusuppdateringar från Facebook. På samma sätt ligger bilder från det sociala nätverket i Pictures-hubben och om man laddar ner ett program för bildredigering hamnar det där.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons