Analys

Erica Treijs:Dags att gilla allt det unika

Erica Treijs

Är du fet, ensam, misslyckad, hårig, fattig och urusel på svampplockning så deppa inte. Det gör dig nämligen unik. I alla fall på Facebook.

Erica Treijs
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Den dagliga rundan där bekantskapskretsen snabbt scannas av genom att slötitta på Facebook, Twitter och Instagram har under sommaren blivit en allt mer sötsliskig historia. Om nu inte en stor del av mina ”vänner” har reinkarnerats till en homogen samling lyckotroll. För aldrig har väl så många bilder setts på perfekt upplagda maträtter, nakna fötter i motljus, solbrända barn, nyrenoverade stugor, vältränade kroppar – och nu senast män med kantareller i mängd. Och när dessa bilder visas upp, då kommer andra vågen av lyckohetsare – de som trycker på ”gilla-knappen” för glatta livet.

Tummen upp för glädje, det är väl inget konstigt med det, eller? Men när jaget bärs av en heliumballong och identiteten är en del av den samhällsdiskurs som kräver lyckliga och framgångsrika individer är det lätt att skjuta hela skiten i sank. Och när man sedan sitter där ensam i regnet framför en tallrik dåligt uppvärmda färdig-köttbullar med valkar lika stora som bröst – då är man inte längre en ”Svensson” i Facebookland. Utan en totalt ointressant figur, som ingen längre ger en enda liten tumme upp.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons