Här är Quickutredarnas nya strategi

Hannes Råstams bok ”Fallet Quick - att skapa en seriemördare” ska angripas genom en lista med felaktigheter som polismannen Seppo Penttinen funnit vid genomläsning. Det avslöjas av den mejlkommunikation från Seppo Penttinens arbetsdator som SvD tagit del av.

Ia Wadendal
Publicerad
Annons

Efter debattartiklar och framträdanden i radio- och tevedebatter kommer en ny strategi från de tidigare Quickutredarna – nu ska Hannes Råstams bok om Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, attackeras och beläggas med fel. SvD har begärt och fått ut den avslöjande mejlkommunikationen polismannen Seppo Penttinen haft från sin arbetsdator vid Sundsvallspolisen från juli fram till och med den 18 september i år.

Seppo Penttinen var förhörsledare under mordutredningarna mot Sture Bergwall på 90-talet, och har tillsammans med förre åklagaren Christer van der Kwast försett justitierådet Göran Lambertz med underlag till debattartiklar under augusti och september. På senare tid har han också satt ihop en lista med felaktigheter som han hittat i Hannes Råstams bok. Denna lista är tänkt att publiceras i nätmagasinet Paragraf inom kort – Penttinen ska där också intervjuas av Paragrafs chefredaktör.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons