Idagsvepet vecka 47

Idagsidans reporter Maria Carling har fångat upp några aktuella studier om nätterapi och vänskapsrelationer, men också två nya böcker om sömn och psykisk hälsa.

Publicerad
Annons

Psykoterapi kan vara den bästa vägen att förbättra sin psykiska hälsa. Dessvärre är det ofta väldigt dyrt. Men nu kommer allt fler möjligheter att få kvalificerad behandling med kognitiv beteendeterapi på nätet till en rimligare kostnad. Forskningsstudier har visat god effekt vid flera olika slags psykiska problem som till exempel depression, social fobi, paniksyndrom. Några av dem drivs av Stockholms läns landsting. Läs mer på internetpsykiatri.se. Behandlingen är tolv veckor lång och kräver mycket av patienten som gör allt terapiarbete hemma. En psykolog gör diagnosen och finns tillgänglig fem dagar i veckan som stöd över nätet.

Nu ska en ny kbt-behandling mot BDD (Body Dysmorfic Disorder) eller inbillad fulhet starta. För den som känner sig starkt missnöjd med en eller flera specifika delar i sitt utseende kan detta vara en möjlighet att få kvalificerad hjälp. Läs mer här på
Internetpsykiatri.se.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons