ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Pyssel till barnkalaset

Vår dukningsexpert Anna Steepler har pysslat och pyntat och gjort en fantastisk, färgsprakande dukning till barnkalaset med prickar som tema. Låt dig inspireras och sätt igång att pyssla. Foto Katja Kristoferson

Publicerad
En liten partyprinsessa på prickinspirerat kalas. Foto: KATJA KRISTOFERSON
Partyhattar i form av prins- och prinsesskronor fungerar också som placeringskort. Foto: KATJA KRISTOFERSON
Godisskål i form av en blomkruka fylld med non stop. Foto: KATJA KRISTOFERSON
Marsmallows är roliga byggstenar till godismonster. Foto: KATJA KRISTOFERSON
Barnens ritpapper blev omslagspapper. Foto: KATJA KRISTOFERSON
Blomkrukstillverkning. Inuti krukan finns förpackningsmaterial och en glaskula. Foto: KATJA KRISTOFERSON

Godismonster

Att göra godismonster är ett roligt sätt för barnen att få vara med vid förberedelserna. Marsmallows är roliga byggstenar, med en skål smågodis och en tub kristyr så är det bara att släppa loss fantasin.

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Följ prickarna till skatten

I stället för fiskdamm kan man göra en skattjakt där prickarna blir ledtrådar fram till godisskatten. Lite lättare för de mindre barnen och klurigare för de större, kanske får varje barn till och med en egen färg att följa.

Hinkvis

På vårt prickiga kalas serverades coctailtomater, popcorn, jordgubbar och glass. Populärast var jordgubbarna.

Duknings-accessoarer

Hemmet är fullt av intressanta duknings-accessoarer. Här använde vi oss av barnens sandlådeset bestående av hink, spade och kratta. Leksakerna blev till färgglada uppläggningsfat och bestick med hjälp av en grundlig rengöring.

Vackra dekorationer

Varje barn får en egen godisskål i form av en blomkruka fylld med non stop. Själva krukan är tillverkad av en toapappersrulle iklädd grönt omslagspapper.

Presentpapper

Födelsedagspaketen har samma färgtema som dukningen. Barnens ritpapper blev omslagspapper och som dekoration användes snören, lite röd ståltråd, några prickar och ett par vackra glashallon.

Partyhattar

Partyhattar i form av prins- och prinsesskronor fungerar också som placeringskort. Kronorna är tillverkade av tjockt silverpapper, som kan köpas i någorlunda välsorterade pappersaffärer för ungefär 7 kronor arket. Ett A4-ark räcker till fyra kalaskronor. Hattarna har dekorerats med färdigstansade bokstäver. Självklart fungerar klistermärken, paljetter eller pärlor precis lika bra. Använd resårtråd eller vanligt garn som hakrem.

Blomkrukstillverkning

Inuti krukan finns förpackningsmaterial och en glaskula. Kulan fungerar som tyngd så att krukan skall hålla sig upprätt även under lite tuffare förhållanden. Blommorna är tillverkade av vanlig ståltråd. På ståltråden kan man klistra 10 prickar i form av en blomma.