Kändisar och pannkaka

Googles dominans på den svenska sökmarknaden går ­inte att ifrågasätta. Det borde borga för intressant läsning när sökjätten presenterar sina listor över svenskarnas sök­vanor 2010.

Publicerad
Annons

Enligt Googles pressmeddelande ger listorna – som dels består av några generella över mest populära sökningar och snabbast ökande söktermer samt en uppsjö ämnesspecifika inom områden som semesterdestinationer, maträtter och enskilda personer – ”en bild av intressanta trender i det svenska samhället”.

En titt i sökjättens statistik visar att den kollektiva gruppen svenskar är intresserade av dokusåpakändisar som Maria Montazami och Kim Kardashian, är förtjusta i tuggummipop som Eric Saade och Justin Bieber och gillar att åka på semester till New York, Barcelona och Rhodos. Samt att det verkar råda en kraftfull 80-talstrend i våra kök –bland de snabbast ökande sökorden inom maträtter finns både Flygande Jakob, korv Stroganoff och ugnspannkaka. Och om vi ska baka kladdkaka så ska den antingen vara i portionsvänligt muffinsformat eller vara verkligt kladdig.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons