Välsignade hjälmar för säker mc-färd

Publicerad
Annons

En himmelsk kick-off inför den stundande motorcykelsäsongen. Så beskrev Mattias Nordenborg från Frälsningsarmén den mc-gudstjänst som i går anordnades i centrala Stockholm av den kristna mc-klubben Tyfri från Tyresö.
Ljudet från en startande motorcykel, inspelad på skiva, dånade ut över Norra latins skolgård som inledning på gudstjänsten. Där stod ett 30-tal blankputsade hojar och bara väntade på att få komma ut och åka. På håll såg klubbmedlemmarna lika tuffa ut som mc-åkare brukar, med skinnbrallor snörda i sidan. Skillnaden var texten på deras västar; Jesus is Lord, stod det på en. Heaven's Bikers, på en annan. Och överallt kors.

– Det är tredje året vi inleder säsongen med en mässa och välsignar våra hjälmar, som en symbol för Guds skydd. Nere på kontinenten har det förekommit länge, i Hannover samlas tusentals åkare så, sade Lasse Franklin från mc-klubben.
Gudstjänstens kollekt togs upp i kollekthåvar av det mer ovanliga slaget; en uppochnedvänd mc-hjälm. Och slutligen lade åkarna handen på sin egen
hjälm och läste ”Herren välsigne oss och bevare oss”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons