Tillfällig lösning om Irans kärnenergiprogram

IAEA:s chef Rafael Grossi vid en presskonferens i Wien efter att han återvänt från Teheran och gjort en överenskommelse med Iran om kärnenergiavtalet.
IAEA:s chef Rafael Grossi vid en presskonferens i Wien efter att han återvänt från Teheran och gjort en överenskommelse med Iran om kärnenergiavtalet. Foto: Ronald Zak/AP/TT

Internationella atomenergiorganet IAEA har slutit en tillfällig överenskommelse med Iran om kärnenergiavtalet. Men Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif står fast vid att USA måste lyfta sanktionerna mot landet för att Iran ska följa avtalet fullt ut.

TT-Reuters
Publicerad
Annons

IAEA:s chef Rafael Grossi säger att en tre månaders tillfällig lösning har slutits med Iran som tillåter fortsatt övervakning av landets kärnenergiprogram. Men inspektionerna kommer att begränsas.

– Det vi har kommit överens om är genomförbart och användbart för att komma över de skiljaktigheter som vi har och räddar situationen för tillfället, sade Grossi vid en presskonferens efter att ha återvänt till Wien efter förhandlingar i Teheran.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons