Therese Larsson Hultin:Siffrorna som ger skrämselhicka

Therese Larsson Hultin
President Joe Biden och Demokraterna drar nästa vecka igång arbetet med att få igenom ett 1 900 miljarder dollar tungt stimulanspaket i kongressen.
President Joe Biden och Demokraterna drar nästa vecka igång arbetet med att få igenom ett 1 900 miljarder dollar tungt stimulanspaket i kongressen. Foto: Evan Vucci/AP

Kan president Bidens gigantiska stimulanspaket skada amerikansk ekonomi? Republikanernas varningar får stöd från oväntat håll när 1 900 miljarder dollar nu baxas genom kongressen. Och redan planeras nästa paket.

Uppdaterad
Publicerad
Larry Summers varnar för att stödpaketet kan leda till överhettning.

Larry Summers varnar för att stödpaketet kan leda till överhettning.

Foto: J Scott Applewhite/AP
Finansminister Janet Yellen.

Finansminister Janet Yellen.

Foto: Patrick Semansky/AP
Annons

Säg Larry Summers och det har varit som att hålla upp ett rött skynke för många republikaner i Washington. President Obamas förre ekonomiske rådgivare – och den före detta rektorn för Harvard – är förvisso känd för att vara smart. Men också för sin arrogans och för att det sägs att han somnar på möten där motståndarnas argument inte intresserar honom.

Det är därför minst sagt pikant att just Larry Summers nu blivit de republikanska ledamöternas bästa vän. I veckan drar Demokraterna igång arbetet med att få igenom Bidens 1 900 miljarder dollar tunga stimulanspaket i kongressens båda kamrar, med förhoppningen att en lag ska landa på presidentens bord i mitten av mars.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons