”Ny skatt straffar även företag som gör rätt”

Sju vd:ar varnar nu för konsekvenserna om förslaget om en ny kläd- och skoskatt drivs igenom, och skriver  att jobb är hotade.
Sju vd:ar varnar nu för konsekvenserna om förslaget om en ny kläd- och skoskatt drivs igenom, och skriver att jobb är hotade. Foto: Ørn E Borgen/TT

Svenska företag och jobb kommer att slås ut om den föreslagna kläd- och skoskatten blir verklighet. Denna kollektiva bestraffning av handeln har samtidigt mycket oklara miljövinster, skriver sju vd:ar från olika klädkedjor.

Publicerad
Annons

I ett läge där den svenska kläd- och skohandeln är hårt drabbad av coronakrisens konsekvenser väntar ett nytt hot bakom hörnet. Regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna planerar att införa en ensidig kläd- och skoskatt som kommer att slå hårt mot företag och arbetstillfällen i den svenska handeln. Intentionen, att få bort skadliga kemikalier, är god men skatten saknar träffsäkerhet och är rättsosäker i sin utformning. Dessutom riskerar skatten att bli en bromskloss i företagens viktiga hållbarhetsarbete.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons