Läs allt om USA-valet – utan kostnad

Ett morgonmöte i pandemitid på SvD:s redaktion.
Ett morgonmöte i pandemitid på SvD:s redaktion. Foto: Malin Hoelstad

Trump eller Biden? Mycket står på spel i det amerikanska presidentvalet och hela världen påverkas av utgången. Därför erbjuder nu Svenska Dagbladet tre månaders fri läsning så att alla kan följa bevakningen inför, under och efter valet i USA (därefter 199 kr per månad).

SvD
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Martin Ahlquist är redaktionschef på Svenska Dagbladet och tror att det blir en valrysare, där resultatet får långtgående konsekvenser.

Varför låser vi upp sajten?

– Det amerikanska valet är oerhört viktigt, självklart för alla som bor i USA, men också för alla som bor i resten av världen och även i Sverige. I ett sådant läge vill vi att alla ska få möjlighet att prova på den journalistik som SvD erbjuder i samband med valet, säger Martin Ahlquist.

SvD bevakar självklart valet på plats i USA, men också från Stockholm.

– Förutom att täcka de snabba nyhetshändelserna så handlar det om fördjupande material och guider som gör skeendena begripliga, utan att ta ställning för den ena eller andra kandidaten. Vi ska alltid låta läsaren bilda sig sin egen uppfattning.

Vad betyder god journalistik i en tid som den här?

– Det är oerhört viktigt, speciellt när det gäller stora nyhetshändelser. De tenderar ibland att att bli polariserade, och åsikter får styra informationen. I ett sådant läge blir journalistiken extra viktig, och just det att den står fri från olika intressen vilket vår korrespondent Malin Ekman har skrivit en artikel om.

Svenska Dagbladets redaktionschefer Maria Rimpi och Martin Ahlquist. Foto: Emma-Sofia Olsson

Även efter det att valdagen har passerat kommer det finnas stor anledning att följa med i rapporteringen då det är många frågor som fortfarande behöver svar.

– Oavsett vem som vinner så kommer det ge effekter på den faktiska politiken, vilket i sin tur får en enorm betydelse för resten av världen. Hur kommer valresultatet tas emot av den förlorande sidan? Vad kommer hända med ekonomin?

Och till sist: Hur går det i valet?

– Det vore tjänstefel av mig att svara på det, jag låter våra experter svara på det i stället.

Nya läsare kan från och med nu läsa Svenska Dagbladet utan kostnad i tre månader (därefter 199 kr/månaden tillsvidare.)

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons