ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ratar Crowd1:s gåva – vill skicka tillbaka pengarna

Barn väntar på dagens första lektion utanför en skola i byn Kombayendeh i Sierra Leone, där Global Fund for Children driver projekt för att bekämpa våld mot flickor.  Illustration: Henrik Malmsten  Foto:TT
Barn väntar på dagens första lektion utanför en skola i byn Kombayendeh i Sierra Leone, där Global Fund for Children driver projekt för att bekämpa våld mot flickor. Illustration: Henrik Malmsten Foto:TT

Crowd1 skänkte 100 000 kronor till Global Fund for Children. Nu tar den amerikanska välgörenhets­organisationen avstånd från det pyramid­spelsliknande upplägget – och skickar tillbaka pengarna.

Erik Wisterberg, Johanna Ekström
Publicerad

Artister som Loreen, Måns Zelmerlöw och Dotter har uppträtt på Crowd1:s påkostade digitala events. Det är så säljnätverket pratar med medlemmarna. Ofta handlar eventen om affärs­möjligheterna som Crowd1 ska ge. Men i januari kom en annan typ av nyhet.

Crowd1 skulle ge tillbaka till samhället genom ett aktivt hållbarhets­arbete. Filmklipp på lokala Crowd1-ledare visade hur det kunde gå till. Julklappar till barn på barnhem. Återuppbyggnad av översvämmade vägar. Och yogalektioner i kåkstäder.

Laddar…