Joanna Goldberg, Rikard Axelsson, Fredrik Glimster, Johan Ek och Helena Persson har alla barn som påverkas när årskurserna 4 till 8 stängs ned på Skytteholmsskolan  i Solna.
Joanna Goldberg, Rikard Axelsson, Fredrik Glimster, Johan Ek och Helena Persson har alla barn som påverkas när årskurserna 4 till 8 stängs ned på Skytteholmsskolan i Solna. Foto: Ari Luostarinen

Friskola ville öppna – då stängs kommunens skola

Friskola ville öppna – då stängs kommunens skola

Solna stad uppmanade invånarna att ställa sig i Engelska skolans kö. Sedan fick föräldrar veta att delar av den kommunala skolan stänger, och att intresset för IES påverkat beslutet. ”Det var tydlig reklam för IES från kommunen”, säger föräldern Rikard Axelsson.

Karin Thurfjell
Uppdaterad
Publicerad

Leo Thriskos går i sjuan i kommunala Skytteholmsskolan i Solna norr om Stockholm. I slutet av november fick han och de andra eleverna på skolan beskedet att årskurserna 4 till och med 8 från och med nästa hösttermin stängs ner.

Eleverna på mellanstadiet ska få plats i Råsundaskolan medan högstadiet erbjuds plats i Råsunda centralskola. Från och med höstterminen 2022 kommer det heller inte att finnas någon årskurs 9 på Skytteholmsskolan.