”Brustit på flera punkter som statlig chef”

Ann Follin tillsammans med kulturminister Alice Bah Kuhnke i samband med att Follin utnämndes till chef för Statens museer för världskultur förra året.
Ann Follin tillsammans med kulturminister Alice Bah Kuhnke i samband med att Follin utnämndes till chef för Statens museer för världskultur förra året. Foto: TT

Anställda på Statens museer för världskultur larmar om missförhållanden, som ”locket på”-mentalitet, osakliga beslutsunderlag och kränkande särbehandling. I ett brev till kulturdepartementet menar fackliga företrädare att museichefen Ann Follin ”brustit allvarligt på flera punkter som statlig myndighetschef”.

Elisabet Andersson
Publicerad
Annons

Enligt brevet handlar det om ”mycket allvarliga brister i en statlig myndighet som ska representera och verka för öppenhet, tolerans och människors lika värde”.

Brevet är undertecknat av ordförandena i arbetstagarorganisationerna ST och Saco-S på Världskulturmuseerna. De skriver bland annat att en övervägande majoritet av deras medlemmar anser att det är ”mycket lågt i tak” i organisationen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons