ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Det vi vill ha är en jordnära debatt”

Styrelseordföranden för Svenska riskkapitalföreningen, Gabriel Urwitz, öppnar för att inrätta en fond för att kunna garantera att elever kan avsluta sin utbildning i den skola de har börjat i. Samtidigt tror han inte på regeringens ambition att ställa krav på långsiktigt ägande i välfärdssektorn.

Elsa Persson
Publicerad
Annons

På måndagens SvD Brännpunkt skriver finansmarknadsminister Peter Norman att regeringen vill se över möjligheten att ställa krav på varaktigt ägande när det gäller privata friskolor. Därför gör man ett tillägg till den pågående Ägarprövningsutredningen som handlar om vilka ytterligare krav som kan ställas på de som driver bolag inom välfärdssektorn.

Norman skriver att utredningen ska titta på om det är ”rättsligt möjligt och lämpligt” att definiera vad ett varaktigt ägande är och ställa krav på bolagen i enlighet med det. Finansmarknadsministern betonar dock att utredningen inte ska rikta in sig mot någon särskild ägarform, och att det vid en eventuell regelskärpning ska tillämpas övergångsregler för aktiva bolag så att deras verksamhet skadas så lite som möjligt.

Laddar…