Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Jag tar alltid kvällen som den kommer”

Netflix-maraton, hantverksdrinkar och fotoutställningar är några av ingredienserna i konstnären Clara Hallencreutz helg.

Text: Fabian Midby - 17 november 2017
Annons

Fredagen går långsamt mot sitt slut. Vid sextiden kan jag äntligen erkänna för mig själv att det inte kommer att bli något mer gjort av värde. Jag låser dörren till ateljén och traskar ner på stan. Första stoppet är Riche för en hederlig aw. Det funkar alltid och jag stöter på bekanta och känner hur helgen äntligen har anlänt. Sedan är det krypavstånd till stans bästa krog – Ling Long.

Träffar ett gäng vänner och tar ett glas vin. Jag planerar nästan aldrig någonting utan tar kvällen som den kommer. Vi fastnar i stimmet på Ling Long, timmarna går och till sist kickar hungern in. Jag beställer nästan aldrig själv – får inte ro att stirra ner i menyn när det är så trevligt att prata om helgplaner och veckan som gått. Dessutom är allt gott här, så jag äter gladeligen det som serveras. Just ikväll blir det råbiff med forellrom, ångade bao buns med svamp och oumph med sesam och picklad gurka. Sen avslutar vi med chokladvårrullar – en riktig pangmiddag.

Vi går vidare till V Cocktail på Sturecompagniet. En av stans bästa cocktailbarer, drinkarna är riktiga hantverk och jag provar alltid minst ett par stycken. Jag stöter på både gamla och nya vänner och i danspauserna pratar vi om allt mellan himmel och jord. Fortsätter festen på dansgolvet på Moon Motel, och efteråt hinner vi även med ett besök i rockbaren på Hell’s Kitchen innan det är dags för hemgång.

Annons
Annons

Vaknar sent på lördagsmorgonen och scrollar igenom Foodora-appen i jakt på något jag är sugen på. Oftast vet jag inte vad innan jag ser det framför mig. Till slut faller valet på libanesiskt. Det är redan sen eftermiddag när jag tar mig ut ur lägenheten på Storgatan. Promenerar till Fotografiska och ser Höstsalongen. Sen går jag till Nytorget och träffar några kompisar och äter middag på Urban Deli – jag kan inte få nog av deras värmande fiskgryta och goda buffelmozzarella.

Tänker som vanligt att jag ska gå hem efter middagen, men så blir det inte. Istället hamnar vi på Pharmarium i Gamla stan, ett apotek från 1500-talet som gjorts om till en cocktailbar som även serverar smårätter. Beställer en tequila-drink – sen är jag igång igen och redo för kvällen. Vi rör oss tillbaka in mot Stureplan ikväll också och är inte hemma förrän tidigt på morgonen.

På söndagen gör jag nästan ingenting. Till slut tar jag mig utanför dörren och släpar mig över till en kompis som bor i närheten. Vi ligger och snackar i hennes säng ett tag och sen bänkar vi oss i soffan och kör ett Netflix-maraton, söndagen är till för vila. Men barnen i Stranger things ger mig ny energi, så jag tar mig samman och promenerar till Rosendal för lunch. Sedan går jag hem och smygstartar med måndagens jobb.

Annons