”I paritet med marknaden”

Försvarstal I en e-postintervju med SvD Näringsliv försvarar Investors styrelse­ordförande Jacob Wallenberg de 110 miljonerna till Börje Ekholm. ”Höga ersättningar i näringslivstoppen är något som vi som ägare måste ­kunna erbjuda”, säger han.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

SvD Näringsliv har i flera dagar skrivit om det program för vinstdelning, eller parallellinvesteringar som Investor kallat det, som hittills gett Börje Ekholm 110 miljoner kronor. I samband med en telefonkontakt i fredags vägrade Jacob Wallenberg att alls kommentera saken. På måndagen ville han inte heller låta sig intervjuas, utan valde att i stället besvara ett antal frågor via epost.

–Jag förstår att det finns många synpunkter på ersättningarna inom private equity, de är utan tvekan höga. Totalsiffran för Börje avser vinst på investeringar från åren 1997 till 2005 då han ansvarade för vår riskkapitalverksamhet med bas i USA, det vill säga innan han blev vd för Investor. Investors program ligger i linje med de somfinns på marknaden, och min och styrelsens bedömning är att vi ska vara konkurrenskraftiga och erbjuda program i paritet med övriga marknaden, säger Jacob Wallenberg.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons