H&M stäms av anrika modehuset Pucci

Hennes & Mauritz har stämts av italienska modehuset Pucci, ägt av Euronext-noterade lyxvarujätten LVMH Group. H & M anklagas ha plagierat ett mönster på en kollektion som gjordes av modeskaparen Matthew Williamson, som tidigare jobbat för just Pucci.

Publicerad
Annons

Stämningen avser den brittiske designerns färggranna kollektion ”Capsules” som H & M hade i sin vår- och sommarkollektion för 2009. Själva samarbetet meddelades i slutet av november 2008. Den första muntliga förhandlingen mellan H & M och Pucci äger rum i Grand Tribune Paris den 19 maj.

”Det är en fantastisk möjlighet att få arbeta med H & M och skapa engångskollektionen ‘Matthew Williamson for H & M’. Jag gillar att H & M har skapat ett helt nytt fenomen inom modevärlden med sin banbrytande idé att samarbeta med utvalda designers och låta dem skapa begränsade kollektioner. Det är spännande att de kreationer jag skapar för H & M kommer att finnas tillgängliga och förhoppningsvis vara till glädje för så många människor över världen över”skrev Matthew Williamson i ett pressmeddelande i november 2008.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons